Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Breedhuizen van vijf + twee traveeën en drie bouwlagen onder mank zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van 1848 met 17de-eeuwse kern, zie zijgevel en dakgebint. Oorspronkelijk één pand, gesplitst in 1848. Opgetrokken ter vervanging van een lijstgevel van vier traveeën, twee bouwlagen en dakvenster in tuitgevel met schouderstukken. Thans gesplitst in twee enkelhuizen. Nummer 29, "Kunstige Herstelling" van 1997-1999 naar ontwerp van architect R. Van Colen (Ruddervoorde). Rechthoekige muuropeningen, op de tweede bouwlaag op kordon vormende lekdrempels, haast vierkante vensters op de lagere derde bouwlaag. Verankerde zijgevel met in 1848 toegevoegd bovenvenster in korfboognis.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 2507/1997.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 28/1848.