Houtkant op wegtalud langs Zeitje

Beschrijving

Ten zuiden van de gesloten hoeve, gelegen aan de Holandstraat 2, wordt het erf afgebakend met een wegtalud. Het is een indrukwekkend talud dat nog de sporen draagt van een traditioneel onderhouden houtkant, die hier erosie voorkomt. Het grote niveauverschil verraad hier de eeuwenoude aanwezigheid van het talud, dat ook al zichtbaar is op de kabinetskaart van graaf de Ferraris (1770-1778).

In de houtkant staan hakhout van es en veldesdoorn; eik, haagbeuk en es als knotbomen en es, beuk, haagbeuk, eik en canadapopulier als opgaande bomen. Het zijn oude cultuurvariëteiten van de canadapopulier die zijn uitgegroeid tot zware exemplaren.

Auteurs: Van der Linden, Geert