Twee treurbeuken op begraafplaats

Beschrijving

Binnen het ommuurde gedeelte van de begraafplaats van Herk-de-Stad staan twee geënte treurbeuken in elke hoek langs de straatzijde. De dikste, in de zuidwestelijke hoek, heeft een omtrek van 356 cm, de andere, in de noordwestelijke hoek, heeft een omtrek van 288 cm.

De ommuurde begraafplaats werd vermoedelijk aangelegd in 1878, zoals gegraveerd op het dodenhuisje, enis voor het eerst zichtbaar op de militaire topografische kaart uit 1884. Na 1960 werd deze begraafplaats in het noorden, buiten de muur, uitgebreid.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.
  • Kaart van België, Militair Geografisch Instituut, uitgegeven tussen 1949-1970, schaal 1:25.000.