• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Huidige lijstgevel van 1847 na verbouwing van de trapgevel (6 treden) van twee bouwlagen uit de 17de eeuw, met behoud van de vroegere enkelhuisopstand. In 1914, aanpassen van de begane grond tot pui. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel; uitkragende bovenverdieping op een boogfries van afwisselend korf- en accoladebogen als spoor van de oudere kern. Vensters in geprofileerde omlijstingen; kordon vormende lekdrempels op de tweede bouwlaag, lekdrempels op gegroefde consoles op derde bouwlaag.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 89/1847, nr. 200/1914.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 462.