Hakhoutperceel van es, els, hazelaar en kastanje

Beschrijving

In de vallei van de Schamperijbeek (voorheen Plattebeek) werd een brongebiedje nuttig gemaakt door er een geriefhoutbosje met hakhoutstoven van els, es, hazelaar en tamme kastanje op aan te leggen. Het bosje bevindt zich tegen de valleirand en is voor het eerst zichtbaar op de gereduceerde kadasterkaart. Het hakhoutbeheer wordt er nog periodiek uitgevoerd. De laatste kapbeurt werd in 2006 uitgevoerd.

• Gereduceerde Kadasterkaart van België, Dépôt de la Guerre, uitgegeven tussen 1845-1855, schaal 1:20.000

Auteurs: Van der Linden, Geert