Villa in regionalistische stijl

Beschrijving

Villa van één bouwlaag, waarvan de vormgeving en uitzicht aansluiten bij de regionalistische stijl uit het late interbellum. De villa op L-vormige plattegrond, waarvoor in 1939 een bouwaanvraag werd ingediend, is omringd door een tuin en is zoals gebruikelijk opgetrokken uit witgeschilderde baksteen op zwart geschilderde plint onder haaks in elkaar gewerkte zadeldaken met rode pannen. Typisch zijn de getrapte toppen der zijgevels en boven de deur. De segmentboogvensters zijn beluikt en behielden hun oorspronkelijk schrijnwerk met kleine roedeverdeling.

• Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Bosdelle 2.