Cottagevilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottagevilla

Beschrijving

Gaaf bewaarde cottagevilla, kadastraal ingetekend in 1924 en gelegen in een ruime omringende tuin met oud bomenbestand. Witgeschilderde constructie met verhoogde begane grond en gemarkeerd door een voor de bouwperiode kenmerkende volumewerking met verspringende bouwhoogtes, één tot twee bouwlagen en de afwisseling van lijst- en puntgevels.

Typisch is ook het gebruik van groen geschilderd pseudovakwerk in de geveltoppen, het voorkomen van erkers en balkons en de gevarieerde vormgeving van de muuropeningen met bewaard schrijnwerk. De gecombineerde zadeldaken met een bekleding van rode pannen vormen, zoals gebruikelijk in de cottagestijl, een schril contrast met de witgeschilderde buitengevels.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1924/71.