erfgoedobject

Villa naar ontwerp van L. Van huffel

bouwkundig element
ID
300118
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/300118

Juridische gevolgen

Beschrijving

Deze woning werd opgetrokken naar een ontwerp van Lucien Van huffel voor zijn moeder weduwe Albert Van huffel; de bouwaanvraag werd ingediend in 1935. Lucien zou zich gebaseerd hebben op een ontwerpschets van zijn vader. Het pand ligt ietwat boven het straatniveau op een aan de straatzijde omhaagd perceel.

Het betreft een strak bakstenen volume van twee bouwlagen onder plat dak met karakteristiek gebruik van Belvédèresteen voor het parement, dat doorbroken wordt door eenvoudige rechthoekige vensters, al dan niet in registers, in een beschilderde bandomlijsting. Voor de plint werd gebruik gemaakt van contrasterende groen geglazuurde baksteen. Rechts naast de overluifelde rondboogdeur in een gelijkaardige omlijsting als de vensters is het volume afgeschuind.

Opmerkelijk is de polygonale gevelhoge uitbouw achteraan tegen de linkse zijgevel.

  • VANDENBREEDEN J. (onder leiding van) 2013: Architecturale en stedenbouwkundige analyse en waardebepaling van het bouwkundig erfgoed van de gemeente Tervuren. Synthetische fase. Deel 2a – Inventarislijst Achterstraat-Lindeboomstraat, 71.

Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa naar ontwerp van L. Van huffel [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/300118 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.