Burgerhuis Het Ketelkin

Straat Zuidzandstraat

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - deel A (geografische inventarisatie: 01-12-1999 - 31-12-1999).

is beschermd als monument Burgerhuis Het Ketelkin

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis het Ketelkin uit 1845

Beschrijving

Nr. 26. Z.g. "Het Ketelkin". Diephuis van vier trav. en drie bouwl. onder schilddak. Naar het neoclassicisme evoluerende lijstgevel van 1845 i.pl.v. puntgevel. Bepleisterde en grijsbeschilderde, als risaliet uitgewerkte lijstgevel. Op de tweede verd., gekoppelde rondboogvensters tussen belijnende, van imposten voorziene pilasters die de geprofileerde boogruggen met sluitsteen opvangen; kordon vormende lekdrempels van arduin en kleine rozetten in de zwikken. Rechth. vensters in geprofileerde omlijstingen, op arduinen lekdrempels met consoles op de derde bouwl. bekroond d.m.v. een entablement met spiegels en steigergaten. Oorspronkelijke raamindelingen o.m. vorkvormige bovenlichten en kroonlijsten op klossen. Het oorspronkelijk gevelplan voorziet op de begane grond twee deuren tussen twee vensters.

Afdeling ROHM West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, doss. DW002027.

SAB, Bouwvergunningen, nr. 124/1845.