Dreef van knotlindes

Beschrijving

Langs de Bovelingenstraat is het gedeelte tussen de Sint-Martinuskapel en de Altenastraat, die leidt naar het kasteelpark van Bovelingen, langs beide zijden beplant met geknotte linden. Ook langs de Altenastraat staan nog knotlindes.

Op die manier zijn de grafkapel en het voormalig kasteel van de familie De Borghrave d'Altena via de dreef met elkaar verbonden.

Op de kabinetskaart van graaf de Ferraris (1770-1778) is er op deze locatie al een dreef zichtbaar. Het is nog onduidelijk waarom deze dreef werd aangelegd.De Sint-Martinuskapel werd immers pas aangelegd in 1872 en het oudste graf in de crypte dateert uit 1812.

Auteurs: Kinnaer, Anse