Gekandelaarde linde als hoekboom

Beschrijving

Een gekandelaarde linde staat in de rand van een nieuw aangelegde rotonde. De boom werd bewaard tijdens de wegenwerken en is nog een getuige van de hieraan voorafgaande situatie. Op de Atlas der Buurtwegen (1843-45) zien we dat de plaats waar de lindeboom staat paalt aan een kruispunt. Het perceel dat hierop uitgeeft had een scherpe, voor de gebruiker onbruikbaar en verloren, hoek en om te voorkomen dat men bij het afdraaien de hoek zou afsnijden werd op deze hoek een boom geplant. Op deze wijze werd het kadastraal perceel gefixeerd met een hoekboom.

Auteurs: Van der Linden, Geert