Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Eind 19de-eeuwse neogotische kapel gelegen op de hoek met Mollenberg.

De kapel werd kadastraal geregistreerd in 1895 op gronden van dokter Jean-Maria Paul Dieudonné-Kumps en was een jaar eerder in gebruik genomen. Erachter werden op hetzelfde moment serres geregistreerd. Volgens de literatuur werd de kapel geschonken door Elise Kumps.

Bakstenen kapel op een rechthoekige plattegrond onder leien zadeldak afgelijnd met houten windborden. Spitsboogvormige toegang en muuropeningen met glas, voorzien van fijne roeden. Bepleisterd en geschilderd interieur met spitstongewelf. Eenvoudig altaar met Onze-Lieve-Vrouwbeeld achter een glazen afsluiting.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, Afdeling IV (Overijse), 1895/18.
  • S.N. 1976: Kapellen te Overijse, Eigen Schoon en de Brabander 59.1-3, 467-483.

Auteurs: Verwinnen, Katrien