Afsluitingshaag van meidoorn

• is aangeduid als vastgesteld landschappelijk erfgoed Afsluitingshaag van meidoorn

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Gehucht Sint-Pieters-Heurne

• is aangeduid als vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde Afsluitingshaag van meidoorn

Beschrijving

Deze afsluitingshaag van meidoorn is gelegen op de perceelsgrens van het erf van een hoeve in het gehucht Sint-Pieters-Heurne, ten westen van Vechmaal. Meidoorn is een typische soort die in deze streek zeer veel wordt toegepast in afsluitingshagen. Reeds op de kabinetskaart van de Ferraris (1771-1778) worden hier als afscheiding tussen de verschillende percelen hagen afgebeeld. Deze werden sindsdien vermoedelijk al (meermaals) vervangen.

Auteurs: de Haan, Aukje