Omgeving van de Sint-Annakapel

Beschrijving

De Sint-Annakapel of kapel van Sint-Anna Landuit werd in 1746 gebouwd en fungeerde als halte voor de bedevaarders die zich van Deinze en Oudenaarde naar het heiligdom van Sint-Anna te Bottelare begaven. Bij de kapel staan enkele linden. Vanuit de velden geeft een onverharde landweg uit op de Landuitstraat, tussen de Sint-Annakapel en een langgestrekte hoeve. De smalle landweg is afgezoomd met knotwilgen. De door een omhaagde tuin omgeven langgestrekte hoeve naast de kapel dateert vermoedelijk uit het eerste kwart van de 19de eeuw.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000781, Sint-Annakapel en omgeving (VAN DEN BOSSCHE H., 1986).

Auteurs: Daemen, Caroline; Van den Bossche, Hedwig