Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Pijlerkapel op de hoek met de Moskensstraat. Het is niet duidelijk van wanneer de kapel dateert, maar de oudste kaart waarop hier een kapel stond, is de topografische kaart van 1868. Volgens de literatuur werd de kapel volledig vernieuwd in 1974.

Bakstenen niskapel op rechthoekige plattegrond onder afgerond dak. De kapel is bepleisterd (deels gecementeerd) en witgeschilderd. Rondboogvormige nis afgesloten door een ijzeren tralie met Mariamonogram en kruisen. In het interieur staat een eenvoudig gipsen beeld van Maria met Kind.

• S.N. 1976: Kapellen te Overijse, Eigen Schoon en de Brabander 59.1-3, 103-123.

Auteurs: Verwinnen, Katrien