Opgaande bruine beuk als vrijheidsboom Haasdonk

Beschrijving

De vrijheidsboom op het Pastoor Verwilghenplein te Haasdonk was een indrukwekkende linde die voor het gemeentehuis groeide. De lindeboom werd geplant in 1830 en herinnerde de bevolking aan de Belgische Revolutie en de afscheiding van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze opgaande boom verdween in 1969 en werd vervangen door een nieuw exemplaar, een opgaande bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’).

• DE KEGEL A., DEMEY A., DEVOS P., PIETERAERENS M. & ROBIJNS L. 1990: Beschermde monumenten, landschappen, stadsgezichten en dorpsgezichten in de provincie Oost-Vlaanderen – arrondissementen Dendermonde, Eeklo en Sint-Niklaas, Gent, 123.