Parochiezaal Eizer

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Parochiezaal Eizer

Beschrijving

In het centrum tegenover de vrije school gelegen art-decogetinte parochiezaal. De heropbouw van een feestzaal zal in 1939 worden geregistreerd op het kadaster. Hiervoor was een voormalige gebouw op deze locatie al in gebruik als "zaal".

Parochiezaal op een rechthoekige plattegrond onder een pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Voorgevel met rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Betonnen waterlijsten en lateien, tussenstijlen en lekdrempels. Op de linkerhoek Onze-Lieve-Vrouwbeeld.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, afdeling IV (Overijse), 1905/22 en 1939/8.

Auteurs: Verwinnen, Katrien