Opgaande eik als herdenkingsboom voor slachtoffer oorlogsmunitie

Beschrijving

Opgaande zomereik aangeplant op een akker, ten westen van de Britse militaire begraafplaats 'Locre No 10 Cemetery', op de plaats waar een landbouwer omkwam ten gevolge van de ontploffing van oorlogsmunitie. Het slachtoffer was Jacques Covemaecker, die op 23 mei 1983 om 20.45u de akker met de tractor bewerkte, toen het springtuig ontplofte. De volgende lente plantte zijn weduwe de eik op de plaats van zijn overlijden.

• VANDELANOTTE M. s.d.: Loker: oorlogsslachtoffer [online], Westhoek verbeeldt (geraadpleegd in 2005).

Bron: WOI Relict (1694): Boom voor slachtoffer oorlogsmunitie (Loker - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele