Modernistische woning naar ontwerp van Jozef Willems

Beschrijving

Deze modernistische woning, waarvoor bouwaanvraag van 1959, werd gerealiseerd naar een ontwerp van architect Jozef Willems (Hove).

Het betreft een eengezinswoning van twee bouwlagen met stalen skelet onder een sterk overkragend en naar achter toe hellend plat dak; achteraan aansluitend is er een garage onder vlinderdak. Het gevelmetselwerk, gedeeltelijk beplankt, werd volgens de bouwaanvraag uitgevoerd in wit gevoegde Nieuwpoortse steen, vandaag witgeschilderd, de beplanking bestond uit afzeliahout, momenteel eveneens witgeschilderd; het schrijnwerk bestond uit geschilderd grenenhout. De straatgevel is opengewerkt door ruime rechthoekige vensters, op de verdieping uitgewerkt als register.

Het interieur vertoont een klassieke plattegrond met rechts van de inkomhal een vestiaire en links een ruime living; achter de hal ligt de keuken. De bovenverdieping bestond uit een nachthal waarop vier slaapvertrekken uitgaven,

• Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Arthur Van Dijcklaan 6.