• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Deze dorpswoning, kadastraal geregistreerd in 1932, is één van de laatste vrij gaaf bewaarde voorbeelden in Moorsel van dit type namelijk een met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel met uitgewerkte decoratieve elementen als vensteromlijstingen en borstweringen.

Het breedhuis telt drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak van mechanische pannen met de nok parallel aan de straat. De rechthoekige muuropeningen zijn met uitzondering van de poort, gevat in een geprofileerde omlijsting met oren voorzien van hangende festoenen en een met guirlandes versierde sluitsteen. Het schrijnwerk op de begane grond bleef bewaard evenals de aflijnende houten kroonlijst.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling I (Tervuren), 1932/8.