Villa Germaine met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Deze sobere bakstenen villa werd in 1879 gebouwd door An­toine Defillet en vormt de kern van een om­muurde tuin met een opper­vlakte van 28,5 are met enkele interessante bomen.

Langs de Bierbeekstraat te Korbeek-Lo komen nog enkele kleine tuinen voor, waarvan vooral die rond het huis nummer 140 een vermelding verdient. Deze sobere bakstenen villa, twee bouw­lagen hoog onder een schilddak, werd in 1879 gebouwd door An­toine Defillet en vormt de kern van een om­muurde tuin met een opper­vlakte van 28,5 are. De omheiningsmuur langs de Bierbeek­straat wordt onderbroken door een fraai smeedijzeren hek, zodat de villa ook vanaf de straat kan worden waar­genomen. Op een oude ansichtkaart draagt het huis ook een naam, 'Villa Germaine', en zijn twee, nog bestaande, merkwaardige bomen zicht­baar: een zilverlinde (Tilia tomentosa) links, en een zomerlinde met inge­sneden blad (Tilia platyphyll­os 'Laciniata') rechts van de toegang.

Merkwaardige bomen (opname 5 augustus 1998, stamomtrek gemeten op 150 cm hoogte)

• 1. zomerlinde met ingesneden blad (Tilia platyp­hyllos 'Laci­niata') 125