• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Keizersplein met aanpalende bebouwing

Beschrijving

Het 19de-eeuwse burgerhuis heeft een bepleisterde lijstgevel. De vensters van de gelijkvloerse verdieping zijn voorzien van buitenluiken. De inrijpoort, met vleugels met zeszijdig paneel en moulures in Empirestijl, is gevat in bepleisterde korfboog en een rechte omlijsting, het bovenlicht bestaat uit een halve cirkel met straalsgewijze kleinhouten. De rechthoekige vensters van de eerste en tweede (kleiner) verdieping zijn geplaatst in verdiepte nissen. De gevel is met een sobere profilering en een kroonlijst op klossen afgewerkt.

Bron     : Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO001045, Aalst: Oude Binnenstad.
Auteurs :  Van den Bossche, Hedwig