Blindenhuis Van Caeneghemgesticht en Pharmacodynamisch Instituut met omgeving

bouwkundig geheel

Beschrijving

Deze bouwblokken tussen de Coupure en Leie worden voornamelijk bepaald door de neogotische en eclectische universiteitsgebouwen ontworpen aan het begin van de 20ste eeuw door Louis Cloquet zoals het Pharmacodynamisch Instituut, het Physiologisch Instituut en het Rommelaere Instituut en het 19de-eeuws neogotisch blindenhuis Van Craeneghemgesticht ontworpen door Karel Van Huffel. Deze monumentale universiteitsgebouwen zijn omgeven door voornamelijk neoclassicistische 19de-eeuwse burgerhuizen, zoals deze aan de Coupure Links, de Hospitaalstraat en de Jozef Kluyskensstraat.

• BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.