Bomenrij van gekandelaarde kastanjes en lindes bij Kastanjehof

Beschrijving

Het voorhof van het Kastanjehof wordt langs drie zijden afgeboord door een gemengde bomenrij van tamme kastanje en Hollandse linde. Het gaat om negen gekandelaarde en één op struik gezette bomen. Mogelijk deden de bomen dienst als schermbeplanting bij de hoeve. Bij de tamme kastanjes werden exemplaren gemeten met stamomtrekken van 331, 288 en 278 cm. De Hollandse lindes hebben stamomtrekken van 139, 185 en 192 cm. Op de zuidoostelijke hoek van de voorhof staat een op struik gezette Hollandse linde. Hij is vierstammig en heeft een omtrek van 950 cm gemeten op maaiveldhoogte.

Auteurs: Van der Linden, Geert