Parochiekerk Sint-Andries en omgeving

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ bouwkundig geheel

Gemeente Zottegem
Deelgemeente Strijpen
Straat Strijpenplein, Molenhoek, Kerkhofstraat, Rijkestraat, Beugelstraat, Pastoriestraat
Locatie Beugelstraat, Kerkhofstraat, Molenhoek, Pastoriestraat, Rijkestraat, Strijpenplein (Zottegem)
Status (deels) bewaard

is beschermd als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Andries en omgeving

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Andries wordt omgeven door een ommuurd kerkhof. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich onder meer de pastorie met pastorietuin. De parochiekerk is gelegen aan een samenloop van straten: Beugelstraat, Molenhoek, Pastoriestraat en Sint-Andriessteenweg. De bebouwing rondom dateert voornamelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw en uit de 20ste eeuw.

Bron: Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000493, Sint-Andreaskerk met onmiddellijke omgeving.