• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis mogelijk naar ontwerp van architect René Cauwe (Brugge) van 1921; wederopbouw geïnspireerd op het vooroorlogse uitzicht uit het vierde kwart van de 18de eeuw (?). Bakstenen lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen op plint van Atrechtse zandsteen. Puilijst en eenvoudig entablement. Rechthoekige muuropeningen met rocaillesluitsteen; doorgetrokken lekdrempels. Luiken op de begane grond. Nieuwe elementen: het pseudo-mansardedak gemarkeerd door een breed dakvenster met vleugelstukken en bekronend driehoekig fronton met uitgewerkte cartouche, tussen twee oeils-de-boeuf; twee deurvensters met klein balkon voorzien van geajoureerde ijzeren leuning; het deurbovenlicht met ijzeren tracering.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine