Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudige neoclassicistische burgerwoning gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1905 ingediend door aannemer Fr. Laureys voor F. Van Camp, wonende in de Rolwagenstraat 36 in Zurenborg.

De woning kent de standaard typologie en afwerking van het neoklassieke burgerhuis dat gangbaar is sinds de 19de eeuw. Drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met centraal dakvenster waarvan het fronton niet is bewaard. Hardstenen plint, kroonlijst, kordonlijsten en doorlopende onderdorpels, rechthoekige muuropeningen. Het bepleisterde en witgeschilderde parement heeft imitatievoegen op de begane grond en vensteromlijstingen met oren en sluitstukken; met panelen versierde borstweringen. Schrijnwerk is nieuw.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1905 # 1505.