Restanten Duitse bunker

Gemeente Maldegem

• Thematische bescherming Hollandstellung 2016-2017 (beschermingen: 01-01-2016 - 31-12-2017).

Typologiebunkers
DateringWO I
Tags Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog

Beschrijving

Langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, op 100 meter ten noordwesten van Celiebrug, zijn in de berm fundamenten en delen van muren van een constructie te zien, die opgetrokken was als onderdeel van de Hollandstellung. De constructie was opgetrokken aan de hand van betonstenen en had een schietopening in de richting van Celiebrug.

Langs het Schipdonkkanaal waren verschillende Duitse bunkers opgetrokken, die in mei 1940 door de Belgische genie werd vernietigd, opdat ze niet door de vijand gebruikt konden worden. Vermoedelijk betreft dit één van deze bunkers.

• Stadsarchief Eeklo, Fonds Georges Spittael, GS6, WOI Hollandstellung, doos 29 Maldegem Adegem Sint-Laureins.

Auteurs: Decoodt, Hannelore