Station Zandbergen met omgeving

Beschrijving

Het dorpsgezicht omvat het station van Zandbergen, ontworpen door architect Jean-Pierre Cluysenaer, met haar onmiddellijke omgeving, namelijk de straat aan de voorzijde van het stationsgebouw, de perrons en sporen ter hoogte van het station en de stationschefwoning, het wachthuisje en het café (nummer 55) met pleintje aan de overzijde van de sporen.

• D’HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.