erfgoedobject

Eenheidsbebouwing

bouwkundig element
ID
30108
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30108

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Eenheidsbebouwing bestaande uit een herenhuis (nummer 27) en twee burgerhuizen onder doorlopend mansardedak (nokrichting parallel aan de straat) met gebogen dakkapellen en doorbroken door het dakvenster van de poorttravee. Nummer 27 met neoclassicistisch getinte vormgeving zie superpositie van pilasters en gekornist hoofdgestel; driezijdige erker op de bovenverdieping. Nummer 29, 31 gekenmerkt door het gebruik van verschillende metselverbanden onder meer visgraat en blokverband voor borstwering, vensterboogvelden en -strekken. Houtwerk met medaillonversiering in het bovenlicht van het venster en de poort van nummer 31.


Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Lion M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Eenheidsbebouwing [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30108 (Geraadpleegd op )