• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met bakstenen lijstgevel van drie bouwlagen op arduinen sokkel; beschilderde plint versierd met uitgewerkte panelen. Horizontale gevelgeleding door middel van cordons op de twee bouwlaag aansluitend bij een balkon, doorgetrokken lekdrempels, kroonlijst en houten gootlijst op klossen en tandlijst. Korfbogige muuropeningen in geprofileerde omlijsting van simili(?)-Euvillesteen met sluitsteen en imposten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De onderkant van de gevel bestaat uit een gietijzeren plaat, gerealiseerd door de eerste eigenaar die ingenieur was bij de firma Vansteenkiste, de voorloper van Picanol.