Bebouwing deel Markt en Duivenstraat

bouwkundig geheel

Beschrijving

Het stadsgezicht omvat het bij de Markt aansluitende gedeelte van de Duivenstraat met oude bebouwing aan beide zijden, de doorgang vanaf de Markt en de burgerhuizen aan de Markt links en rechts van de Duivenstraat. De bebouwing bestaat voornamelijk uit stadswoningen en burgerhuizen uit de 18de en 19de eeuw, sommigen mogelijk met kern uit de 17de eeuw.

• D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.