Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Deze woning maakt deel uit van de homogene even straatzijde van de Korte Altaarstraat, die volledig bestaat uit woningen met neoclassicistische lijstgevels. Rechts naast deze woning staat de Sint-Norbertuskerk, met voorgevel gericht op de Dageraadplaats.

Een bouwdossier werd niet gevonden voor deze woning. Ze vormt echter een representatief voorbeeld van de eind-19de-eeuwse standaardbebouwing die Zurenborg zo eigen is en hoofdzakelijk bestaat uit burgerhuizen met een witgeschilderde en bepleisterde neoclassicistische lijstgevel.

De burgerwoning telt drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met breed, verbouwd dakvenster. Blauwe hardstenen plint, bepleisterd parement met imitatievoegen op de begane grond, kordonlijsten, kroonlijst op modillons, rechthoekige vensteropeningen, nadruk op de centrale travee door balkon met ijzeren leuning en de twee modillons onder de kroonlijst. Het schrijnwerk van de dubbele deur is bewaard, de ramen zijn nieuw.