Tweestammige linde als kruispuntboom

Beschrijving

Langs de Landskoutersesteenweg, daar waar de Driebunderwegel uitkomt, staat in de hoek van een akkerperceel een tweestammige Hollandse linde. Op de Ferrariskaart wordt hier, bij een kruispunt van wegen, een boom afgebeeld. De boom wordt sindsdien niet meer ingetekend, doch op oude stafkaarten wordt het toponiem Linde vermeld. De tweestammige boom staat op een enorme grote en hoge stoof, wat doet vermoeden dat de 18de-eeuwse boom, een linde, is blijven doorleven als opslag op een oude stronk. De twee opgaande bomen zijn twee spaartelgen die uit de opslag zijn geselecteerd.

Auteurs: Van der Linden, Geert