Gekandelaarde kapellinde op kruispunt van wegen

Beschrijving

Op een kruispunt van wegen staat een gekandelaarde Hollandse linde. Tegen de stam van de boom is een boomkapel bevestigd. De boom bevindt zich tevens op de grens van de kadastrale gemeenten Daknam en Lokeren. Op dit kruispunt dringt een gedeelte van Daknam via een driehoekige spie in Lokeren door. Deze grenssituatie doet vermoeden dat de linde waarschijnlijk ook fungeerde als grensboom.

• PIETERS M. 1987: Een Heemkundig-Toeristische kijk op 'Het koning Nobelpad' te Daknam, De Souvereinen 18.1, 10-11.
  • PIETERS M. 1987: Het boomkapelletje in de Heirlandstraat-Lokeren, Kapel en Beeld 39.2, 6.
  • VERSTRAETEN A. & DE SMET I. 1999: Groen Lokeren. Een beeld van natuur en landschap in Lokeren, Daknam en Eksaarde, Lokeren.

Auteurs: Van der Linden, Geert

Aanvullende informatie

De boom werd in november 2016 verplaatst naar een nieuwe locatie in het Catharinastraatje, bij de Troon van Nobel. Beide locaties worden op kaart getoond.