Serristenvilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Serristenvilla

Beschrijving

Serristenvilla, samen met het bijgebouw links, kadastraal geregistreerd in 1915 in eigendom van wijnbouwer "viticulteur" Frédéric Tielemans-Spreutels. Recente uitbreiding rechts.

Bakstenen villa van twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking. Rechthoekige muuropeningen met hardstenen dorpels; bewaard schrijnwerk (?). Gebruik van witte baksteen voor de decoratieve elementen in de gevel. Eenvoudig portaal. Links aanbouw van één bouwlaag.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, afdeling III (Overijse), 1915/29.

Auteurs: Verwinnen, Katrien