Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis naar ontwerp van architect Jozef De Bruycker (?), (Roeselare) van 1923 zie de geveldatering, gelegen op de hoek bij de Sint-Jacobsnieuwweg, tegenover de Merghelynckstraat. Diephuis met bakstenen trapgevel op sokkel van Atrechtse zandsteen. Omlopende kordonvormende lekdrempels. Rechthoekige houten pseudo-kozijnconstructies voor de vensters verdiept in korfboogomlijsting.

Van vermeld architect is tevens de eenheidsbebouwing nummer 26, 28: twee burgerhuizen met eenvoudige bouwtrant doch art-decogetinte florale versiering voor de topgevels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine