erfgoedobject

Cottage villa

bouwkundig element
ID
301231
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301231

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Grote cottage villa kadastraal geregistreerd in 1913 als eigendom van Felix De Kock – Minet, gelegen in een tuin op de hoek met de Labbelaan. Voormalig bijgebouw links tegen de perceelsgrens (nummer 663).

Witgeschilderde bakstenen villa met een rechthoekige plattegrond van twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking met een kleine dakkapel met puntgevel. Dakrand afgewerkt met windborden. Links uitspringend risaliet met puntgevel. In de puntgevel en onder de overstekende dakrand geschilderde banden refererend aan de vakwerkbouw. Rechts terugwijkende toegangstraveeën met luifel uitlopend op een balkon met houten borstwering. Toegangsportaal met bewaarde tegels met ingelegde motieven. Gevarieerde muuropeningen met blauwe hardstenen lekdrempels en met vernieuwd schrijnwerk. Op de begane grond spitsboogvormig met een omlopende blauwe hardstenen waterlijst.

  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, afdeling III (Overijse), 1913/188.

Auteurs: Verwinnen, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Cottage villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301231 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.