Art-decogetinte villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decogetinte villa

Beschrijving

Kleine, art-decogetinte villa uit het interbellum met in de omhaagde voortuin een grote linde. De villa werd kadastraal geregistreerd in 1933 in eigendom van architect Joseph d'Ours – Fourneau, wat doet vermoeden dat hij de villa ook zelf ontwierp.

De villa is uitgewerkt als een onderkelderd diephuis van twee bouwlagen onder een mansardedak van mechanische pannen met de nok loodrecht op de straat. Gecementeerde gevels, waarvan de linkerzijgevel nog zijn vroegere okerkleurige beschildering draagt. De cementering is decoratief uitgewerkt met verschillende omlopende banden (al dan niet met reliëf). De rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken hebben ook een platte gecementeerde omlijsting. Links erker met venster en rondboogvormige deuropening. Bewaard schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, afdeling I (Overijse), 1933/18.

Auteurs: Kennes, Hilde; Verwinnen, Katrien