Herenhuis met conciërgewoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee herenhuizen

Beschrijving

Herenhuis met aanpalende conciërgewoning (nummer 32), in neorococostijl naar ontwerp van architect Maurice Selly (Ieper) van 1923 (zie ook nummer 62). Bakstenen lijstgevel met geblokte begane grond op arduinen plint, en dito puilijst. Nummer 32 met hoekrisaliet. Geblokte pilasters op de bovenverdieping. Spiegelbogige benedenvensters en deuren, opgenomen in arduinen omlijsting met sluitsteen en druiplijst, en met bijkomende accoladebogige deurtussendorpel. Getoogde bovenvensters; ter hoogte van het risaliet, een deurvenster opgenomen in arduinen spiegelboogomlijsting, uitgevend op klein balkon met uitgewerkte ijzeren leuning. Waaiervormige deurbovenlichten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine