erfgoedobject

Heilig Hartbeeld

bouwkundig element
ID
301255
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301255

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilig Hartbeeld
  Deze vaststelling wordt geldig vanaf

 • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Parochiekerk Sint-Martinus
  Deze vaststelling wordt geldig vanaf

Beschrijving

Heilig Hartbeeld van 1927 op een hoge blauwe hardstenen sokkel gelegen tegen de noordwestelijke oksel van het schip en transept van de Sint-Martinuskerk. Rond het beeld plantsoen dat afgesloten is met een laag ijzeren hekken.

Het beeld zou in 1927 opgericht zijn met financiële steun van Emile Francquin (zie domein Hagaard). Hardstenen sokkel met opschrift "Komt allen tot mij/ Heilig Hart van Jezus bescherm Overyssche/ 1927". Het witstenen Christusbeeld is gesigneerd door C. Vandecapelle, mogelijk Camille Ernest Marie-Joseph Vande Capelle. Klassiek vormgegeven beeld van een staande Christus met zegenende armen en omhuld door een lang gewaad. Op de borst een reliëf van een vlammend hart.

 • WILLAERT C., VAN SAN P., DENAYER R., DE BOECK I. & VAN DE PUTTE G. 2003: De laatste reis. Begraven te Overijse. Uitgave ter gelegenheid van het erfgoedweekend 25-26 en 27 april 2003, Bijdrage XXIII over de geschiedenis van IJse-, Lane- en Dijleland van de Heemkundige kring de Beierij van IJSE, Leuven, 42.

Bron     : -
Auteurs :  Verwinnen, Katrien
Datum  :


Relaties

 • Is deel van
  Just. Lipsiusplein

 • Is deel van
  Parochiekerk Sint-Martinus


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Heilig Hartbeeld [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301255 (Geraadpleegd op )