Omgeving van de Parochiekerk Sint-Lambertus

Beschrijving

De Sint-Lambertuskerk wordt omgeven door een klein kerkhof, afgesloten door een manshoge baksteenmuur met steunbeertjes, afgedekt met ezelsrug. De toegang tot het kerkhof wordt gemarkeerd door twee lindes. De bebouwing in de onmiddellijke omgeving van kerk en kerkhof zijn typische voorbeelden van plattelandsarchitectuur. Onder meer een boerenburgerhuis, dorpswoning en burgerhuis met smidse maken deel uit van deze karakteristieke bebouwing.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000793, Kerkhofmuur, kerkhof met omgeving (dorpsgezicht) (S.N., 1987).