Arbeiderswoning gedateerd 1904

Beschrijving

Laag arbeidershuisje, op de hoek bij de Tybaertstraat. Dubbelhuisje van drie traveeƫn onder geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), voorzien van drie houten dakkapellen met driehoekig fronton. Cementbepleistering met schijnvoegen. Cartouche met lauwerkrans en jaartal 1904 respectievelijk boven venster links en boven de deur. Getoogde muuropeningen in geriemde omlijsting met geprofileerde sluitstenen. Links aanleunende bebouwing in vereenvoudigde aansluitende bouwtrant.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi