Houtbriel, Gildestraat, Zilverenberg, Kalvermarkt en Tussen 't Pas

bouwkundig geheel

Beschrijving

Het stadsgezicht omvat de Kalvermarkt en een deel van Houtbriel, Zilverenberg, Gildestraat tussen ’t Pas. Centraal ligt de driehoekige Kalvermarkt. De voornaamste gebouwen binnen het stadsgezicht zijn het klooster van de zwarte zusters en het Sint-Lievenscollege. Verder wordt het stadsgezicht voornamelijk gekenmerkt door burgerhuizen.

• BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.