Muurschilderingen in de hospitaal- en begijnhofkapel

Muurschilderingen, eerste helft 14de eeuw, 15de en 16de eeuw.

1. Noordmuur van het schip: vrouwenhoofd (fragment), eerste helft 14de eeuw.

2. Oostmuur die het schip van het voormalige koor afsluit: onder het Kruisigingstafereel met Maria, Johannes, Maria Magdalena en stichtersfiguren (16de-17de eeuw?) is een oudere beschildering zichtbaar.

4. In het voormalige koor (thans sacristie): voorstelling van een gevleugelde leeuw met tekstbanderol MA[RC]US, midden in rankwerk (16de eeuw?).

Ontdekking van de taferelen in schip en koor in 1910.

• BERGMANS A. 1998: Middeleeuwse muurschilderingen in de 19de eeuw. Studie en inventaris van middeleeuwse muurschilderingen in Belgische kerken, KADOC Artes 2, Leuven, 299 (met bibliografie, archivalische en iconografische bronnen).
  • SMETS L. 1996: Muurschilderingen in Limburg, Rijkel, 7, 29.

Auteurs: Bergmans, Anna