Muurschilderingen Spijkeboort

Straat Geldmunt

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Hoekhuis Spijkeboort

is deel van de bescherming als monument Hoekhuis Spijkerboort

Typologiemuurschilderingen
Datering15de eeuw

Beschrijving

In 1905 werd een zwaar gehavende laat-15de-eeuwse voorstelling van het Laatste Avondmaal ontdekt in een kamer op het gelijkvloers; blootgelegd en vervolledigend gerestaureerd door Frans-Jozef Coppejans.

• BUYLE M. 1994: Gent, Geeraard de Duivelsteen, in BUYLE M. & BERGMANS A., Middeleeuwse muurschilderingen in Vlaanderen, M&L Cahier 2, Brussel, 114-115.
  • MARTENS M. 1989: De muurschilderkunst te Gent (12de tot 16de eeuw), Verhandelingen van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Klasse der Schone Kunsten, Brussel, 51.46, 173-177.

Auteurs: Bergmans, Anna