Omgeving van parochiekerk Sint-Pieters-Banden, pastorie en kasteel van Voorde

Beschrijving

In een bocht van de Sint-Marcellusstraat te Voorde bevinden zich de Sint-Pieters-Bandenkerk, de pastorie en het kasteel van Voorde. De gotische parochiekerk wordt deels omgeven door het ommuurd kerkhof, toegankelijk via een ijzeren hek. Voor de kerk staat een opgaande zomerlinde (Tilia platyphyllos), geplant als vredesboom na het de Eerste Wereldoorlog. Ten zuiden van de kerk situeert zich een gesloten hoeve.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000791, Sint-Pieters-Bandenkerk, pastorie en kasteel met omgeving (VAN DEN BOSSCHE H., 1987).
  • DE LONGIE B., D’HUYVETTER C. & EEMAN M. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
  • VAN DER LINDEN G. 2015: Opgaande zomerlinde als vredesboom Voorde [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/300904 (geraadpleegd op 30 september 2015).