Geheel van een café- en winkelpand in eclectische stijl op de hoek van Grotesteenweg en Frederik de Merodeplein, gebouwd in opdracht van August Huypens en de kinderen C. en L. Dufraing, naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1906. "A La Belle Vue" behoort tot het vroege oeuvre van de architect, wiens loopbaan midden jaren 1890 van start was gegaan. In deze periode bediende hij zich voor zijn residentiële architectuur zowel van het conventionele neoclassicisme, het eclecticisme, als de art nouveau. Kort vóór de Eerste Wereldoorlog bracht De Vroey de neogotische Sint-Hubertuskerk te Berchem tot stand. Actief tot zijn overlijden in 1935, ontwierp hij tijdens het interbellum zowel in de klassieke beaux-artsstijl, als de meer eigentijdse art deco.
Met een gevelbreedte van zeven traveeën omvat het gebouw drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde met dakkapellen. De lijstgevel heeft een parement uit roomkleurige Silezische brikken in kruisverband, geaccentueerd door rode en gele baksteen voor speklagen, mozaïekpanelen en ontlastingsbogen. Blauwe hardsteen is gebruikt voor de plint, het balkon, de puilijst en lekdrempels, witte natuursteen voor het naambord, medaillons, hoekblokken, kraagstenen, consoles, waterlijsten, dekstenen, klauw- en topstukken, en leien als dakbedekking. Geleed door de puilijst, legt de compositie de klemtoon op de afgeschuinde hoektravee, die gemarkeerd door overhoekse fialen doorloopt in een dakvenster met klauwstukken en een driehoekig pseudo-fronton bekroond door topstukken. Een balkon met consoles, postamenten en smeedijzeren borstwering accentueert het caféportaal; erboven het naambord "A LA BELLE VUE". Verder is de begane grond opgebouwd uit rondbogige caféramen met diamantkopsleutel en waterlijst, geflankeerd door een klassieke winkelpui met pilasters. Registers van korfboogvensters met een borstwering van baksteenmozaïeken op de eerste verdieping, en steekboogvensters met waterlijst op de tweede verdieping. Schijfvormige medaillons al of niet gevat in een ruitvormige lijst, versieren de penanten; de hoger opgetrokken uiterste travee rechts tekent zich af als trappenhuis. Een houten kroonlijst op uitgelengde consoles vormt de gevelbeëindiging. Vernieuwd schrijnwerk.
Volgens de bouwplannen omvat de begane grond van bij oorsprong een café op de hoek, met een afgescheiden winkelruimte ernaast, beide met achterkamer. De plattegronden van de bovenverdiepingen, bedoeld als huurkwartieren of bovenwoning, ontbreken in het bouwdossier.
- Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 956#4208.