Kersenboomgaard

• is aangeduid als vastgesteld landschappelijk erfgoed Kersenboomgaard

• is aangeduid als vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde Kersenboomgaard

Beschrijving

Deze kersenboomgaard is gelegen tussen de Neremstraat en de Weg naar Heks. Deze boomgaard dateert uit de tweede helft van de 20ste eeuw. De boomgaard bestaat volledig uit geënte kersenbomen. De boomgaard is vrijwel volledig compleet, er is zeer weinig uitval van bomen wat een gaaf en herkenbaar beeld oplevert. De bomen hebben een representatieve groeivorm en er is een toegangshek aanwezig aan de Neremstraat wat verder bijdraagt tot de ensemblewaarde.

De hoogstamboomgaarden in Haspengouw kennen een hoge belevingswaarde en dragen bij aan de streekdentiteit van het landschap. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge ecologische en natuurwaarde, ze zijn een bijzonder aantrekkelijke leefomgeving voor vele plant- en diersoorten. Vooral in combinatie met extensief beheerd grasland is interessant voor de natuur.

Auteurs: de Haan, Aukje