• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Deze dorpswoning is opgericht omstreeks 1933 in opdracht van de erfgenamen van Jozef Petrus Schen(c)k-Philips, arbeider te Zandvliet.

Dit dubbelhuis met verankerde zijgevels heeft een gevelbreedte van drie traveeën is één bouwlaag hoog onder pannen zadeldak. Het betreft een bakstenen lijstgevel met verweerde knipvoeg op hoge hardstenen plint en getoogde vensters onder pannen zadeldak. Kenmerkend is het gebruik van baksteendecoratie uitgevoerd in een bruingrijze kleur voor de ontlastingsboog en muurbanden ter hoogte van borstweringen, vensterdorpels en aanzetstukken. De vlakke houten kroonlijst, de rolluiken en het pannendak zijn vernieuwd. Het houten schrijnwerk van de vensters en de toegangsdeur, met bovenlicht en brievengleuf, is bewaard. Vóór de gevel bevindt zich een afboording met recent ingevulde tegels.

• Kadasterarchief Antwerpen, 212: Kadastrale legger, Zandvliet, artikelnummer 2159.
  • Kadasterarchief Antwerpen, 207: Mutatieschetsen, Zandvliet, 1933/16.